Лечение на белези

Juzo ScarPrime

Следоперативни компресионни облекла

Продуктите Juzo ScarPrime са идеални за следоперативната фаза за период от около четири до шест седмици. Те са специално разработени за времето на лечение непосредствено след операцията, тъй като компресионните облекла по поръчка все още не са подходящи поради колебания в обиколките. Предимства на трикотажната тъкан Juzo ScarPrime в сравнение с превръзката със слабо разтегливи бинтове са високата степен на комфорт при носене и фактът, че се облича и сваля бързо. На следващия етап се използват изработените по поръчка продукти Juzo ScarComfort за дългосрочни грижи.

Лечение на белези

Juzo ScarPrime Seamless

Безшевни, следоперативни компресионни продукти

Иновативната, безшевна плетена материя е дишаща и осигурява приятен климат за кожата. Анатомичните контури, в комбинация със затворената метакарпофалангеална става на палеца, осигуряват перфектно прилягане. Подвижността на палеца не е ограничена. Краищата на китките и пръстите са особено меки и оказват само минимален натиск. Това предотвратява навиването на ръбовете, врязване и болка от притискане. 3D зоната на комфорт в чувствителната зона между палеца и показалеца предотвратява намачкване на тъканта и предпазва кожата от раздразнения.

За дългосрочна грижа и след намаляване на оточността, се използват изработените по поръчка продукти от серията Juzo ScarComfort.

Лечение на белези

Juzo ScarPrime Direct

Компресионни продукти за следоперативната междинна фаза

Клиновете Juzo ScarPrime Direct и панталоните тип бермуди се предлагат в стандартни размери от 1 до 6. Високата кройка с лента за талията допълнително повишава комфорта при носене.

Продуктите Juzo ScarPrime Direct са специално разработени за междинната фаза от четири до шест седмици след операцията. Те се използват и за стабилизиране на резултата от процедурата.

Juzo ScarComfort

Компресионни продукти, изработени по поръчка

Благодарение на тяхната ефективна компресия, медицинските компресионни облекла Juzo ScarComfort имат положително въздействие върху характеристиките на белега. Често след операция се появява оток.  Той може да се лекува и с помощта на плетените продукти Juzo.

Облеклата Juzo ScarComfort осигуряват индивидуално прилягане, съчетано с приятно усещане за носене и са известни със следните допълнителни функции:

 • Продукти по поръчка за цялото тяло
 • Перфектен комфорт при носене, благодарение на плоските и еластични шевове от външната страна
 • Значителна свобода на движение
 • Мека и гладка плетена материя
 • Изключително щадящи кожата
 • Медицински ефективна компресия
 • Лесно обличане и събличане
 • Без латекс, устойчиви на слънце, дишащи материали
 • UV защитен фактор UPF 80 в съответствие с UV стандарт 801
Лечение на белези

Juzo ScarComfort Fine

Мекота и здравина в същото време

За Juzo ScarComfort Fine се използва иновативна технология за плетене, което прави тъканта особено мека и гладка. Меката страна докосва кожата и малко по-трайната повърхност е отвън. За допълнителен комфорт еластичните шевове също са обърнати навън, Juzo ScarComfort Fine е не само лесен за обличане и приятен за носене, но предлага и комфорт за чувствителния белег.

Лечение на белези

Juzo ScarComfort Pure

Забележителни здравина и издръжливост

Тъй като Juzo ScarComfort Pure е толкова мек, той предлага голяма свобода на движение и е приятен за носене. Благодарение на повърхностната структура на плетения плат, той е здрав, дишащ и подходящ за ежедневна употреба.

Лечение на белези

Juzo ScarComfort Silver

Компресия с антибактериален ефект

Специалната плетена материя на Juzo ScarComfort Silver се отличава с вплетена сребърна нишка. В допълнение към компресията има и естествен антибактериален ефект, който възстановява баланса на възпалената и раздразнена кожа и намалява сърбежа.

Juzo ScarComfort

Продукти, изработени от силикон

Идеална подкрепа за лечение на белези с компресия

Белезите се причиняват от наранявания или хирургични процедури, но те са и резултат от естествения процес на зарастване на рани. Важен компонент на лечението на белези е използването на силикон, а също и в комбинация с компресионни облекла.

Силикон

Медицинският силикон позволява да се развие влажна среда върху белега, което го предпазва от изсъхване. Той поддържа белега мек и има благоприятен ефект върху тъканта.

Комбинация от силикон и компресия

Силиконът и компресията са идеалната комбинация при лечение на белези. Компресионната дреха също прилага терапевтично ефективно налягане върху затворената рана. Това противодейства на неконтролирано и прекомерно разрастване на съединителната тъкан. Комбинацията от постоянното повърхностно налягане на компресионното облекло и силикона има положителен лечебен ефект върху белега.

Лечение на белези

Juzo ScarPad

Силиконови пластири

Силиконовите пластири Juzo ScarPad са самозалепващи се, могат да се изрязват по размер и да се нанасят директно върху кожата. Специалните силиконови пластири Juzo ScarPad могат да се използват за различни видове активни белези в комбинация с компресионни продукти. Предлагат се в различни размери и прикрепване и предлагат ефективно и индивидуализирано лечение.

Juzo ScarPad Light малък и Juzo ScarPad Light

 • Профилактика и лечение на плоски белези
 • Особено подходящи за ръката, пръстите и лицето
 • Могат да се изрязват във всякаква форма и размер
 • Включен почистващ сапун Juzo ScarPad за ежедневно почистване

Juzo ScarPad Extra и Juzo ScarPad Strong

 • Профилактика и лечение на много изпъкнали, както и на обширни белези
 • Особено подходящи за гръдния кош и крайниците
 • Могат да се изрязват във всякаква форма и размер
 • Включен почистващ сапун Juzo ScarPad за ежедневно почистване

Моля обърнете внимание:   

 • Използвайте само върху белези (не при отворени рани)
 • Не комбинирайте директно с продукти за грижа за кожата
Лечение на белези

Juzo Silon®-TEX

Медицински силикон върху текстилна основа

Juzo Silon®-TEX е слой медицински силикон върху основа от мек и еластичен текстилен материал. Той може да се използва за различни видове активни белези и се изработва по индивидуална поръчка в комбинация с компресионните продукти Juzo ScarComfort Fine, Juzo ScarComfort Pure и Juzo ScarComfort Silver.

Комбинация от компресия и силикон

Текстилната тъкан е мека и удобна и се адаптира перфектно към анатомията на потребителя. Платът е много тънък и към него е пришит слой от медицински силикон. Силиконовият слой осигурява влажна среда върху белега, което не позволява неговото изсъхване. Медицинският силикон е мек и дишащ за перфектен комфорт при носене, благодарение на полупропускливата си мембрана.

Трикотажни платове Juzo ScarComfort с Juzo Silon®-TEX

Juzo Silon®-TEX дава възможност за персонализирана интеграция в компресионните облекла Juzo, в зависимост от предпочитанията и размера. Това означава, че може да се използва практически навсякъде по тялото. В допълнение към силикона, ефективното терапевтично налягане е полезно за белега, противодействайки на неконтролирания и прекомерен растеж на съединителната тъкан. Компресионните облекла Juzo с Juzo Silon®-TEX трябва да се почистват ежедневно в съответствие със символите за грижа върху пришития текстилен етикет.