Регулируеми компресионни системи

Регулируеми компресионни системи за терапия на лимфен застой

Ефективни продукти в подкрепа на деконгестията

По време на фазата на деконгестия (отвеждане на отока) често възникват колебания в обиколките на засетнатия крайник на тялото. Регулируемите компресионни системи като Juzo ACS Light и Juzo Compression Wrap са особено подходящи за тази фаза. В сравнение с конвенционалните компресионни превръзки, регулируемите компресионни системи са лесни за самостоятелно поставяне от пациентите, като по този начин правят самоуправлението опция. Juzo SoftCompress е подходящ за осигуряване на омекотяваща подложка и идеално разпределение на налягането под компресионната дреха. Вертикално разположените канали от пяна имат уникална повърхностна структура, която допълнително подпомага функцията на лимфната система.

Регулируеми компресионни системи

Juzo ACS Light

Ефективни регулируеми системи за компресия (нива на компресия до 40 mmHg)

Компресионните модули със слаба разтегливост могат да се използват като ефективно допълнително третиране по време на фазата на деконгестия. Модулите могат да се регулират за отделния потребител посредством велкро закопчалки. Благодарение на вградената подплата (помощ за фиксиране), продуктите Juzo ACS Light са лесни за използване и могат да се поставят на краката и ръцете за кратко време. С Juzo ACS Light може да се постигне терапевтична компресия до 40 mmHg.

Характеристики 

 • Високо работно налягане и ниско налягане в покой
 • Нива на компресия до 40 mmHg
 • Особено устойчив на износване материал
 • Може да се носи денем и нощем
 • Адаптируем за оптимална компресия
 • Лесно прилагате сами – дори с ограничена подвижност или сила
 • Лесно се поставя благодарение на вградената помощ за фиксиране
 • Модулите Juzo ACS Light също могат да се комбинират с продуктите Juzo SoftCompress.
 • Различни допълнителни аксесоари

Повече информация

Juzo ACS Light Light – регулируеми системи за компресия за горен крайник

Juzo ACS Light – регулируеми системи за компресия за долен крайник

Регулируеми компресионни системи

Juzo Compression Wrap

Регулируема система за компресия (нива на компресия 30-60 mmHg)

Колебанията на обиколките често възникват в ранната фаза на лечението. Juzo Compression Wrap е регулируема компресионна система, която може да се използва като алтернатива на конвенционалните превръзки, които се увиват. Особено важно е да се почистят старателно всички рани, преди да се приложи компресионната система. Ако има отворени рани в лекувания регион, тези области на раната трябва първо да бъдат покрити с подходяща превръзка за рани или бинт, преди след което да се приложи системата за компресия.

Благодарение на своите свойства на слаба разтегливост, Juzo Compression Wrap упражнява много високо работно налягане и ниско налягане в покой. Закопчалките с велкро и зоните за захващане осигуряват лесно обличане и регулиране в случай на колебания в обиколките на тялото. Специалните вдлъбнатини в основата на коланите гарантират, че там няма да се получат празнини. Това предотвратява образуване на отоци в тези зони.

Специални характеристики: Juzo Compression Wrap могат да се използват индивидуално в два сегмента, но могат и да се комбинират. Повече информация

Juzo Compression Wrap регулируеми системи за компресия за горен крайник

Juzo Compression Wrapрегулируеми системи за компресия за долен крайник

Регулируеми компресионни системи

 Juzo Liner

Подложен чорап за регулируемите системи за компресия

Juzo Liner е подложен чорап без собствена компресия за Juzo ACS Light и Juzo Compression Wrap.

Той е нежен към чувствителната кожа и може да помогне за подобряване на хигиената. Juzo Liner се използва за фиксиране на превръзка за раната, ако е необходимо, а също улеснява поставянето и свалянето на регулируемите компресионни системи.

В случая на Juzo Liner Silver, в продукта е вплетена антибактериална сребърна нишка. Това е идеално за хора с изключително чувствителна или уязвима кожа.

Повече информация

Регулируеми компресионни системи

Juzo SoftCompress

Омекотяване под компресионната дреха за оточна терапия )

Със своята изключително функционална повърхностна структура с вертикално оформени канали от пяна, Juzo SoftCompress увеличава дренажа на лимфната течност.

Осигуряването на подложка под компресионното облекло с Juzo SoftCompress може да предотврати увреждане на кожата, тъй като материалът е особено щадящ и приятен за носене благодарение на памучната си повърхност.

Помощните превръзки за ръката и крака са лесни за използване и следователно идеално пригодени за самотерапия.  Продуктите се предлагат и под формата на комплекти – LymphAid и BandageAid, както и компресионни ролки и подложки за персонализирано лечение. Подложките Juzo SoftCompress могат селективно да повишат компресията при локализиран оток.

Превръзките Juzo SoftCompress могат да се носят под слабо разтегливи бинтове или в комбинация с Juzo ACS Light.

За повече информация: https://www.juzo.com/en/products/compression-garments/oedema-therapy/compression-systems-for-decongestion-therapy/juzo-softcompress

Характеристика   

 • изключително щадящ кожата, благодарение на памучната повърхност
 • сърцевина от висококачествена полиуретанова пяна (5 – 9 мм)
 • вертикално ушитите канали увеличават лимфния дренаж
 • предотвратява се врязване в зоните на ставите
 • предпазва от прищипване от ръбовете на превръзката
 • спестява време при превръзка
 • по-лесно самобандажиране
 • пере се до 60 ° C
 • възможна дезинфекция
 • различни допълнителни аксесоари

Juzo SoftCompress за горен крайник

Компресионни комплекти LymphAid

Juzo SoftCompress за долен крайник

Компресионни комплекти BandageAid

Компресионни ролки и подложки